Jagodas

Lever min dröm medan andra super bort sin!

31 juli 2012

Kategori: Hästarna

Nu ber jag om ursäkt en andra gång för dålig uppdatering... 
I alla fall, var uppe på betet och red motionsrundan som vi kallar det, med bra trav och galoppsträckor. Har ju inte ridit på några dagar nu eftersom vi varit i väg och sen inte haft tid för att rida. Min polle behövde lite semester. Men nu är det igång igen! Han måste bli fin och samlad innan tävlingen den 19 augusti! I går så travade  och galopperade vi ganska mycket för att få upp flåset, han har ju väldigt bra grund kondition! Längtar dock till hovis kommer, för han är lite lång i hovarna nu och då tappar han bak, (snubblar lite)... Han behöver också nya framskor! Hoppas verkligen hovis kan innan tävlingen, annars är jag körd.. 
min bebis.
 

Dålig uppdatering...

Kategori: Allmänt

Hej bloggen!
Sorry att jag inte uppdaterat på några dagar men behövde verkligen dessa dagar med 30 grader och full sol. Har faktiskt blivit väldigt brun! :)
Tyvärr har ju hästen stått sen i måndags eftersom vi varit på Öland, men kan nog inte rida idag heller, för att mammas häst måste verkas och få nya skor och hovslagaren är på semester i Stockholm... Kanske inte blir någon ridning på någon vecka eller nåt. Ska försöka ta mig ut i skogen själv, det är bara så tråkigt.... 
Just nu ligger jag vid poolen och har hög musik på. Nu är det sommar på riktigt!
 
 
 

<3

Kategori: Hästarna

Hej!
Det blev en lång sovmorgon idag, det behövdes verkligen! Men sen blev det att åka upp till betet och mina älsklingar. Eftersom vi ska till Öland i några dagar nu och bo i en kompis lägenhet så flyttade vi hästarna till nya hagar, min häst kommer bli smällfet! Nu är han lagom, han brukar gå ner lite under vintern och våren, hur mycket mat och lucern han än får, så detta klär honom faktiskt. Men det skulle vara bra om han kunde hålla vikten nu eftersom det är tävling i augusti, det är förövrigt helgen innan skolan börjar igen..... -.-'
Efter vi hade fixat vattnet osv, så tog vi en lång skrittrunda på två av hästarna. Han var typ pigg! Jag kommer att sakna min älskade polle, min bästa vän...
Kan nog inte beskriva hur mycket jag älskar denna häst...! <3
Och ja, mina solglasögon är snea, måste försöka fixa dem... -.-'
 
 
 

Dagens träning!

Kategori: Hästarna

Appen på mobilen funkade inte idag tydligen, har försökt att få upp några inlägg under dagen men det har inte gått så bra... 
Vaknade idag av får, det var inte så trevligt när de bäähade eller vad det nu heter... -.-
Åkte vid 10 tiden ut till stallet för att rida en liten stund på paddocken med lite hjälp av min tränare. Måste hinna med att träna mycket med pollen nu för att det är tävling (DM) i mitten av augusti som vi ska vara med i. Idag började vi med det vanliga för att värma upp lite. Öppna, sluta och även bending. Öppna och sluta gjorde vi i alla gångarter. Travade och skrittade också över upphöjda bommar för att få honom att lyfta benen.
Innan har jag bara gjort ett byte i diagonalen eller på en 8 volt. Men idag tyckte min tränare att vi skulle göra det mellan koner, två byten på kort sträcka. Måste tillägga att jag gjorde allt detta på en hand och han skötte sig så sjukt bra! Han har dock lite svårare att byta från vänster till höger, där får man rida igenom lite mer för att hjälpa honom. Vi red även upp hästarna till betet igen, det var uppskattat!
Är så fruktansvärt stolt över min polle idag!
Jag har helt enkelt världens bästa häst! <3
Efter vi hade ridit det första passet på banan så tog vi en paus och la oss vid poolen. Min tränares föräldar har pool.Det var faktiskt första dagen på länge det varit sommar på riktigt. Så jag har stekt i solen näst intill hela dagen och såklart badat i poolen och de har även en bubbel/spa/massage pool! Snacka om lyx! :)
 

typisk svensk sommar....

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu är jag så j*vla trött på den svenska sommaren.. Det ska tydligen regna hela j*vla tiden!! Så på grund av regnet kan jag inte rida eller släppa hästen i paddocken. F*n vad trött jag blir på det! 
 
Min dröm som jag har haft några år nu är att åka till Montana i USA. Bo på en stor ranch och vara på uteritter i flera timmar på öppna marker och på höga berg! Åhh, måste åka dit!!! 
 

Det där med rubriker.....

Kategori: Hästarna

Somnade sent i går kväll eller ja, i morse och var tvungen att gå upp tidigt idag för att åka ut till stallet. Har 15-20 min upp. Eftersom att vi inte har någon ridbanan uppe på betet och bara har stallet 1,5 km ifrån så bestämde mamma och jag att vi skulle rida ner våra hästar så att de får stå nere i vinterhagen i några dagar. Sen så skulle min tränare ha en lektion, men jag hoppade den och sa till en kompis som gillar min polle att hon kan ta honom på den lektionen. Jag tycker att det är nyttigt att se någon annan rida sin häst med! Han gick super fint! Hon som red honom har ridit honom några gånger innan. Särskilt precis när han kom till gården och hon tyckte att han skötte sig utmärkt, att det var stor skillnad på då och nu! Jättekul att höra att man har gjort ett bra jobb med hästen! :)

Kanske tar en ridtur lite senare idag med eller så släpper jag honom bara i paddocken när jag ändå har honom nere på gården!

 

Min lagom tjocka häst! Men här ser han faktiskt rätt okej ut när han lyfter upp magen lite!                                     Kram Hanna!

Dagens pass!

Kategori: Hästarna

Ridturen var på drygt en timme! Mycket skritt men även långa galopp och travsträckor. Vi tränade mycket övningar (vem säger att man behöver vara i ett ridhus eller i en paddock när man gör det?) så som öppna, sluta och skänkelvikningar i både galopp och trav. Provade till och med galoppombyten på rakt spår, det gick super! :) Han blir alltid så glad när vi galopperar på öppna ytor eller i uppförsbackar, han blir så j*vla taggad. Då märker man återigen att man har ett arabiskt fullblod med galoppblod i sig! :) Dock märker man inte att min polles pappa var cirkushäst när han levde... ;) försöker faktiskt för tillfället lära honom att buga! Ska försöka hålla er uppdaterade om hur det går! 

här är en bild från i höstas, galopp i uppförsbacke!

På hästryggen!

Kategori: Hästarna

Beställd!

Kategori: Allmänt

Sökte runt lite på snygga väskor igår! Hittade denna underbara Alexander Wang inspirerande väskan! Blev kär direkt och beställde den! För övrigt är jag påväg upp till stallet för att ta en ridtur på min sagohäst! :) Puss, Hanna!

LOL!

Kategori: Allmänt

Har verkligen lust för att se en riktig tjejfilm. Så det får bli LOL med Miley Cyrus och snygga Ashley Greene!

Regn, regn och återigen regn....

Kategori: Allmänt

Ja, rubriken säger väl rätt så mycket.
Vi åkte upp till hästarna för att ta en ridtur i skogen. När vi precis skulle ta ut de ifrån hagen började det ösregna. Så vi bestämde oss för att åka hem igen och åka till stan en runda istället.  Fick med mig lite smycken, smink och ansiktsmaskar hem!
Saknar min polle nu.. De senaste dagarna har jag ju typ levt i hagen. Även om jag inte ridit hela dagarna så har jag myst mycket. Legat på en filt och solat i hagen medans 6 st hästar mumsar runt en, det är såå mysigt! :)
Puss!
btw, ni får gärna kommentera eller fråga om ni undrar någonting!

Söndags.

Kategori: Hästarna

Tjoo!
I söndags var jag och Ghostis på tränings dag hos vår tränare (även min vän). Det gick skitbra. Tränade lite skänkelvikningar, galoppövningar såsom öppna och sluta i galopp osv. Det gick faktiskt jättebra för att vara första träningen med stångbett och en hand på någon månad. 
Ghost har också haft lite svårt för galoppombyten. Men i söndags gick det faktiskt riktigt bra. Jag har provat olika metoder innan, sitta om till nästa sittben i sadeln osv. Men att vrida på axlarna, titta och öppna upp med skänkeln dit vi skulle var det rätta. Han gjorde klockrena byten varje gång! Så stolt över min polle!
en bild jag tog på älsklingen innan det första träningspasset..
 
 

Lördags!

Kategori: Hästarna

Hej bloggen!
Första inlägget här då :)
I fredags red jag ner hästen till gården i från betet. Sen i lördags så släppte jag han i paddocken för att han skulle få springa av sig lite. När han först kom hit för sådär 7 år sedan så gjorde han ingenting, det var precis som att de andra ägarna höll honom hårt och sa till honom att han inte fick bocka av sig och skällde på honom när han gjorde det. Han höll tillbaka helt enkelt. Men det har jag totalt fått bort. Det är hans chans att verkligen bocka av sig lite innan han får jobba. 
Nu kan jag ju säga att han är en helt annan häst! Nu märks det att jag äger en arab! Han springer runt och visar upp sig. Men så fort jag sätter mig ner på huk så kommer han in till mig i mitten. Sen brukar vi leka följa john! När jag börjar springa så travar han precis bakom mig. Stopp och allt möjligt, han följer mig vad jag än gör! F*n vad jag älskar min häst!
Kram Hanna!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.