Jagodas

Lever min dröm medan andra super bort sin!

Bebis!

Kategori: Allmänt

Utan grimma, utan rep, utan godis och utan tvång! Detta var i söndags, har dock inte hunnit blogga om det än. Därför kommer det upp lite sent...
Bästaste häst! (ignorera att han är så skitig) ;) 
Planen med pollen nu under vintern är faktiskt att jag ska göra såna här saker (funkar ju dock inte när paddocken är stenhård...) Jag ska sitta upp och rida med bara ett rep runt halsen och få honom att lyssna på mig. Tror detta kan hjälpa väldigt mycket när jag sedan har stångbett och sadel då jag bara kan styra honom med sitsen och benen! 
Skulle gjort detta igår men blev sjuk, har varit hemma ifrån skolan igår och idag.. Hatar det. Missar dessutom en kompis fest, inte okej... 
 
Det är helt fantastiskt att göra sånt här med hästen, han litar på mig! Jag går, han går. Jag joggar, han joggar. Jag springer, han springer. Hoppar jag, hoppar han ♥

Kategori: Allmänt

Min bakrundsbild på datan♥
Jag har inte träffat min älskling sen i söndags. Har varit väldigt mycket med skolan denna veckan, har typ inte haft en sekund över. Och om jag har haft det så har jag lagt den tiden på att plugga extra till matteprovet som var idag. Det kändes faktiskt ganska bra! Var i skolan från 8.30-11.00 :)
Om jag går tillbaka till pollen så var hovis här i förrgår och tog bort framskorna (han har bara fram) då halkan antagligen kommer snart. Han kommer vara lite öm ute i skogen men det funkar och det går ju superbra i paddocken utan skor! 
Ska rida imorgon så skriver mer då. Puss ♥
 
 

18 november 2012

Kategori: Hästarna

Har eran helg varit bra? Min var helt okej! Har bara tagit det lugnt, varit hos pappa, ridit, spenderat min tid i stallet och kollat på serier. Kände att jag behövde det.. 
I morse erbjöd sig mamma att åka själv bort till stallet och ta morgon höet osv. Så jag fick sovmorgon till 9 :) Åkte bort och red en tur i skogen i skritt och gick sedan in på paddocken en stund. Tränade lite skänkelvikningar och fina övergångar och få pleasure gångarter. Gick bra tillslut! Han är dock inte 100, men det är inte jag heller! Har fortfarande väldigt liten motivation till att rida. Men det är ju nu vi ska förbättras till tävlingarna! Blev dock lite bättre när jag bytte till stångbett, har lite mer att hålla koll på med min sits, kan inte riktigt fuska lika mycket ;) 
Nu idag har jag lagt ungefär 2 timmar på matte och engelska.. Inte lika kul, men det behövde göras.. Har kvar lite Ben&Jerry's sen igår så efter kvällsfodringen så ska jag kolla på White Collar.
 

17 november 2012

Kategori: Allmänt

HEELG!! Gissa om jag är glad??!
Men det är mycket jag behöver göra. Plugga spanska, matte (stort matteprov på fredag), svenska argumentationen, engelska boken, referat och recension osv osv......... BLÄÄ! 
 
Ska rida min fina nallebjörn på banan imorgon mä. Red en liten tur i skogen idag. Det är så skönt att han är så positiv och glad frammåt! 
Denna veckan har jag faktiskt hunnit rida på tisdagen och tordagen så han är igång. Slutade 20 i tolv i tisdags och 12.20 i torsdags, helt okej! Har ju ridit med vanlig sadel och vanligt 2 delat D bett men denna veckan har jag haft westernsadel och stångbett. Han är gladare för det bettet för att han vet att jag inte kommer ta honom i munnen alls, han störs alltså inte i munnen! Jag trivs också mycket bättre med stångbett. Det är bara enklare för mig, antagligen för att jag är så van vid det nu efter några år! 
 
Ni som läser detta, kan ni inte tipsa mig om saker att blogga om? Något speciellt som ni vill veta eller för att göra bloggen mer intressant? Puss! ♥
 
 

12 november 2012

Kategori: Allmänt

Som alla måndagar började skolan 9.00 och slutade 15.50, dock var sista lektionen matte (i tre timmar) men vi skulle göra någon sorts undersökning i grupp så det var ganska chill! 
När jag kom hem var det bara att plugga spanska och läsa i engelska boken, The Hunger Games. Jag ska nog aldrig i hela mitt liv läsa en till bok på svenska!!! Nu har jag duschat och ätit så nu ligger jag i sängen och ska snart kolla på ett avsnitt av White Collar. Riktigt bra serie och sjukligt snygg kille i den, Matt Bomer! Seriöst, jag dör. Han blir inte lika snygg på bild som han är i serien...
 
Hann inte rida idag, som vanligt på måndagar och onsdagar för jag slutar så pass sent så när jag är hemma så är det redan mööörkt ute.. :/

True shit!

Kategori: Allmänt

11 november 2012

Kategori: Allmänt

Det är mindre än 2 månader till jul!! Den 21 december tar jag jullov i tre veckor, ska bli helt okej alltså! Hoppas det blir ganska fint väder så underlaget är bra så jag kan rida lite då. Kanske det till och med kommer lite snö så man kan rida barbacka på åkern, hur mysigt är inte det? :)
Men innan dess så är det 40 dagar kvar i skolan (helger är då inräknade). Det låter inte som så lång tid men i gymnasiet är det hela livet! Det är alltid något som behöver göras och de få timmarna som jag har kvar efter skolan och läxor lägger jag i stallet. 
 
De viktigaste grejerna i skolan nu är referat och recension på en bok i svenskan cirkeln (har någon läst den?), engelska bok och allt som har med det och göra (ganska mycket), argumentation i svenskan, spanskan och såklart MATTE........ Dessutom har vår kemilärare satt ett stort fett kemiprov onsdagen den 19 december, två dagar innan vi slutar skolan, och två dagar innan hela världen går under. Kul att behöva leva i sin kemibok då.. 
 
Asså jag tror inte på 2012 om nu världen skulle gå under, som den kommer göra någon gång så kan man nog inte sätta ett datum på det. 
 
Nu på senaste tiden har jag verkligen tänkt på att kanske flytta och plugga utomlands i ett år.. Hade varit underbart och komma bort ifrån Sverige och den lilla staden jag bor i. Dock betyder det att jag skulle ta studenten ett år senare än alla andra och att jag lämnar mina älskade hästar.. Ghostis som är i så fin form och som skulle behöva ut och tävla och visa ännu mer vad han går för! 
Har någon av er pluggat utomlands? Hur var det? Var och vad pluggade ni? 
bjuder på en bild från när jag hoppade för någon vecka sedan. haha, ni behöver inte kommentera om hur det ser ut, första gången jag hoppade ;)
Kram

Heaven’s got a plan for you

Kategori: Allmänt

bästa låten!
 

When someone makes you smile so much your face hurts #KeepThemAround

Kategori: Allmänt

Goodnight!

Kategori: Allmänt

Jag överlevde spanskan!!!
Har varit och kvällsfodrat hästarna för en stund sedan och nu sitter jag med lite B&J och kollar på 2 and a half men! Ska typ gå och lägga mig snart, måste gå upp vid halv 6 imorgon... MYS!
Godnatt! 
En bild från i somras! Var ganska brun om man jämnför med nu..

Homework...

Kategori: Allmänt

Hej alla underbara människor!
Skolan började 9.00 och slutade 15.50. DRYGT! Började dagen med kemi, idrott sedan matte i tre fucking timmar, kul första dag efter lovet.. Innan jag var hemma så var klockan halv 5 och bäcksvart ute! Men skolan slutar såklart inte där som vanligt, utan har typ ett ton läxor jag skulle behöva göra. Men det slutar med att jag bara gör spanskan... Egentligen skulle jag behöva göra ett argumenterade tal som jag en kompis ska göra på torsdag eller fredag (började dock med det under höstlovet) och matte...
Kommer nog mer uppdateringar ikväll om jag överlever spanskan..
Kram, Hanna!
 

Mobilblogg!

Kategori: Allmänt

På dejt med B&J, vi tittar på Snowwhite & the huntsman!

Ben&Jerry's

Kategori: Allmänt

Sista kvällen på höstlovet nu.. Lagom deprimerad.. Mamma köpte en Ben&Jerry's Karamel Sutra till mig, så kvällen ska spenderas med den och en film! 
såhär lycklig var jag när höstlovet började..

Bli min!

Kategori: Bli min!

nelly.com, 299:-
Perfekt till skinnbyxor eller svarta tajta jeans!

..

Kategori: Hästarna

Det kom en fråga för ganska länge sedan vad min blogg är döpt efter. Den är döpt efter min andra häst (min och min mammas häst), då min egna hästs namn inte fanns tillgängligt som namn på blogg.se! 

Bitch, I'm fabulous!

Kategori: Allmänt

Vår älskade stallkatt!
 

HISS!

Kategori: Allmänt

Måste bara ge en hiss till underbara Tyra Sjöstedt som driver två stora bloggar! Jag älskar båda hennes bloggar, tycker hon är awesome! Även om jag inte är hoppryttare så gillar jag att kolla in på darios.se några gånger per dag och se hur snabbt hon utvecklas
! Hennes hästar är så sjukt fina, även om jag tycker mina är världens finaste! ;)
foto: darios.se
 
Kram, Hanna! 

Mörkrädd!

Kategori: Hästarna

Asså min häst är typ mörkrädd!
Det blev en runda på paddocken idag ändå. Dock var det ganska mörkt när jag började rida och kolsvart när jag hoppade av. Pollen blev extra rädd för allting idag. Däcken som står inne på banan, lyktor, sig själv osv var livsfarliga. Så det blev inte så mycket gjort idag. Lite öppna, sluta, flytta bakdelen, flytta framdelen och försöka få honom att lugna ner sig. 
Han gav upp lite tillslut men var fortfarande stissig. Det märks att han är ett Arabiskt Fullblod! 
Det med mörkrädd. Han går inte in i skjulet om inte någon annan häst är där. Han är som sin matte, lika livrädd för mörker! ;) Men med honom känner jag mig säker, min bebis! <3
Är han snygg eller är han snygg?? 
Btw, är det något speciellt som ni vill läsa om här på bloggen eller är det något som ni undrar? 

3 November 2012

Kategori: Allmänt

God morgon!
Gick upp för en timme sedan, skulle till stallet och rida men det ösregnade. Ska regna hela dagen, TRIST!
Ska dock åka bort dit om en stund, får en hö leverans och vi måste fluffa upp höet.. Snart börjar skolan, blev deprimerad redan i onsdags! Jag vill inte gå i skolan (jag vill dock träffa alla underbara människor!), men skolan tar upp hela min tid just nu, den tiden som jag skulle vilja jag lägga på att forma min polle till nästa tävlingssäsong och utvecklas med honom. Kanske inte det smartaste valet att läsa natur/natur med spets matte då men i alla fall..
Ska försöka blogga mer idag! :)
En bild från min instagram Hannsiis, följ mig gärna där! :)
Kram!

Hoppat!

Kategori: Hästarna

Hej, det var länge sedan. Och ja jag lever ;)
Har höstlov just nu. Helt okej asså! Behövde verkligen det! Men bara för att man har lov betyder ju inte det att man inte har en hel hög med läxor..
Ska läsa en bok (har valt cirkeln) är snart klar, sedan ska man bara skriva referat på minst 2 sidor och en recension... Muntlig argumentation till nästa fredag.. Och som vanligt spanska läxa... BLÄ!
Men glöm det!
 
Under lovet har jag hunnit rida nästintill varje dag, dock blir det ju mörkt runt halv fem nu för tiden, det tycker vi inte om. 
I alla fall, jag bestämde mig för att rida i vanlig sadel i några månader nu då jag inte har någon tävling på g. Min tävlingssäsong är ju slut nu, deprimerande men sant... 
Seriöst, första gången jag skulle sitta upp så fick jag panik. Trodde jag skulle trilla av. Det finns ju ingenting att hålla fast sig i, westernsadeln har ju ett horn! Hämtade en pall för jag trodde att det skulle underlätta, men fel hade jag! Ännu värre.. Kom dock upp tillslut! YEY för mig!! 
Då är ju frågan, hur går det? Jodå det går bra är svettig efter varje pass! Min tränare tyckte att jag skulle hoppa denna veckan om underlaget var bra. Det slutade med att jag prövade det när jag var själv på paddocken. JAG SOM ALDRIG HAR HOPPAT I HELA MITT LIV! Men det gick bra, jag överlevde! Hoppade även idag, min polle älskar det, så fort han ser hindret ökar han galoppen och tar fram öronen och dras till hindret (han har tävlats i hoppning). Älskade häst! Mami filmade och tog kort, dock tror jag inte att ni vill se det, har inte fått kläm på tekniken än...
Puss! <3