Jagodas

Lever min dröm medan andra super bort sin!

Min häst är vit?

Kategori: Hästarna

Hej igen!
Sorry att jag inte bloggade mer i går. Jag var hos pappa och firade hans födelsedag!
Idag har vi återigen ridit ner hästarna för att senare ska de longeras och imorgon är det dubbel träning. Sen på söndag är det ju tävling, är typ nervös... Jag blir värre och värre med detta med tävlingar.. -.-'
 
Vi hade planerat att tvätta hästarna på imorgon kväll men det var så soligt så vi gjorde det idag. Min häst är tydligen vit under all skit! 
Okej, nu överdrev jag lite men ändå ;)
Hans man och svans är det med, han är tvättad med vit shampo! Det funkar utmärkt. Ska försöka komma ihåg att ta några bilder senare idag! :)
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Once Upon A Time, superbra serie det där!
Kramar från polle och mig! ♥

Ridning!

Kategori: Hästarna

Hej! 
Efter hovis igår så blev det en tur på banan. Red inte på spåret utan var inne och red volter, skänkelvikning, öppna, sluta, volter med öppna och sluta osv. För att böja igenom honom och för att han skulle strecha lite efter dessa dagar med hård träning med byten och så.
Kände att han hade lite träningsvärk...
Efter det så kom det ut några som bor på den gården där vi har hästarna. Det är min tränares släkt, bror och brorson osv. Erbjöd de att rida på min polle lite. En kille på 9 år och hans pappa ;) Asså inte samtidigt men det gick bra, ingen trillade av och min polle skötte sig utmärkt! 
Vi red sedan upp de på betet så de får gå där lite innan vi tar ner de igen.
Kram Hanna! 

Longering!

Kategori: Hästarna

Hej på er! ♥
Fick lite sovmorgon idag, till typ halv nio... -.-'
Sen var det upp och åka till hästarna. Förhoppningsvis kommer hovslagaren idag. Annars är det nog kört med tävlingen... Vill ju komma dit med helt nya skor på hästen!
Idag longerade jag bara honomför att han inte skulle behöva ha belastning på. Tillslut gick han jättebra och lyssnade på kommandot direkt, stolt över min polle! :)
 
Tyvärr så kunde jag ju inte ta några kort så det får bli en gammal bild från i våras! :)
Kram Hanna! 

Hunger games?

Kategori: Allmänt

Funderar på att se Hunger games, är den verkligen så bra som alla säger att den är? Någon som har sett den? :)

Gårdagen!

Kategori: Hästarna

Hej bloggen! ;)
Jag lovade ju att skriva mer om ridpasset igår på banan, so here it is! :)
 
På trailmönstret är det en grind med en bom, så min tränare hade satt en upphöjd bom istället. Hon vill alltid överdriva på träningar för att då är det lättare på tävling.
Min häst är så att han kan gå super på träning och sen bra, tillräckligt bra för att vinna men jag vet att han kan mer! Mycket mer! Han ger bara 50% på tävlingbanan... Men det går bättre! 
 
Sen hade hon även, som jag sa igår (tror jag?) att hon lagt upp hela horsemanship mönstret. I väldig miniatyr (fortfarande för att det ska bli lättare på tävlingen med öppnare ytor). Han strulade med skänkelvikningen som så klart ska vara hans sämre varv. Dessutom tycker jag att det är så svårt på en hand och stångbett. Just det att jag inte ska ta i handen för att då stör jag ju honom och när jag inte tar så rinner han lätt ifrån mig. Då får jag lätt stolsits för att så fort jag trycker lite fram på sidan på honom så saktar han ju farten (samtidigt som jag sitter emot i sadeln såklart).  Men sen vill man ju inte få bort frambjudningen och språnget som behövs i skänkelvikning. Ska jobba mer med detta idag. 
(Asså säg till om jag förklarar väldigt konstigt! ;) )
På WH mönstret så är det även en trav sväng till höger och sen ska det vara vänster galopp längs en långsida, så det bli ju förvänd galopp och i en höger sväng så vill han ju fatta höger galopp då, det blir svårt på tävlingen... 
Så sen tränade jag förvänd galopp på fyrkanten, la även till lite byten på rakt spår med. Börjar faktiskt gå riktigt bra, bara jag gör rätt.. -.-' 
Det är ju nästintill aldrig hästen gör fel, det är ju ryttaren som gör fel så att inte hästen fattar..
 
Förövrigt så har jag varit inne i staden idag och handlat lite och ätit glass!! MUMS! Har även köpt hem choklad glass och chokladsås! Så goott!! 
Bloggar mer senare! ♥
Kram Hanna
 

Dagens träningspass!

Kategori: Hästarna

Fick hjälp av min tränare ikväll. Mönstrena till tävlingen på söndag har äntligen kommit ut, så hon hade lagt ut horsemanship mönstret till mig på paddocken. Det var väldigt behövligt! Han strulade på vissa grejer tex, förvänd galopp och sen har han svårt för skänkelvikning till vänster.. Och det är just det som är på mönstret.. Hur sur blir man inte!
Skriver mer om det imorgon!
Kram Hanna!

Gården!

Kategori: Hästarna

Har ridit ner hästarna på gården igen. De ska vara nere till imorgon kväll så vi har ridbanan ikväll och imorgon! Det är ju tävling på söndag! :)
Uppdaterar lite mer sen ikväll om jag får tid!
Kram Hanna!h

SVERIGE!!!

Kategori: Allmänt

JÄVLIGT BRA KÄMPAT SVERIGE!!!

I bilen!

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen på väg hem från Ikea. Köpt en ny garderob! :)
Bloggar mer sen!

Kategori: Hästarna

Jag är så glad, jag kan inte beskriva med ord hur bra min polle gick idag! ♥
 
Idag hjälpte min tränare mig så att han inte skulle hålla på som han gjorde igår... Hon gav mig tips hur jag skulle förbättra hans sämre sida i volter, byten osv. Han har mycket svårare för vänster varv.. Det slutade med att jag gjorde galoppiruetter, för att han skulle flytta undan för skänkeln. Red lite "pleasure" för mig själv sen för att se hur han svarade på avsaktningar och volter tillbaka. Han gick hur fint som helst!! Alltid efter såna bakslag som han fick igår går han bättre än någonsin! Då är det värt det :)
Kan ju säga att min polle blev väldigt trött. Fick skritta länge, sen när vi kom in i stallet för att sadla av så fick han massa äppel och bröd! Sen stod jag och ryktade honom i säkert en halvtimme, 45 min så han riktigt glänste efteråt. Medan jag gjorde det så stod han och vilade på ett ben och hade huvudet låångt ner och typ sov.. Så fort jag slutade för att byta sida eller så så vände han sig om och kollade på mig som att, VARFÖR SLUTADE DU! ;)
 
Sen lastade vi honom och lillan för att åka upp till betet. De blev väldigt glada för grönbete! :)
 
Han har ett mål! En av våra stora hagar på 8 hektar! ;)

A horse is your best friend. You can tell them anything and no one else will ever know..

Kategori: Hästarna

Skitdag...

Kategori: Hästarna

Hej!
Innan jag stack bort och red så kollade jag på det nya avsnittet av Pretty Little Liars (den bästa serien någonsin!)
Gjorde popcorn till med ;)
Ridningen idag gick... För att vara ärlig, SKIT! Kände direkt när jag satte upp att han var konstig. Han gick när jag satte upp vilket han ALDRIG brukar göra. Blev rätt för precis allting hela tiden! Jag försökte vara tålmodig och vänta ut honom men det hjälpte inte. Så jag satte direkt av för att inte göra saker värre.. Och jag är alltid noga att aldrig ta ut min ilska på honom. Jag blev mest ledsen hur han betedde sig.. Min tränares kommentar var:
När de beter sig så så vet man att man börjar komma någonstans. För att när man jobbar de så orkar de ändå hålla på med såna saker, de kan övningen och då kan de göra andra saker samtidigt tex att bli rädd för onödiga saker som han har sett i flera månader! (det är bra att tillägga att hon vunnit SM ett flertal gånger, så hon vet vad hon pratar om! Hon har en häst som gjorde så med! För övrigt är det den hästen som jag lärde mig rida och tävla på, älskar den hästen så sjukt mycket!)
Nu efter stallet så satt jag mig och kollade på handbollen Sverige-Danmark! VI VANN!! De e gött Sverige :)
bild från en liten tävling i höstas!
 

Roffe!

Kategori: Allmänt

Väldigt tråkigt att Roffe missar OS finalen... Men jag tycker att han valde rätt beslut. Ingen häst ska behöva hoppa när det gör ont..
 

Top Model!

Kategori: Allmänt

Yo!
Kollar just nu på Top Model, brukar ni också följa det? Jag tycker det är jättebra! 
Vem hejar ni på?

Äntligen hemma!

Kategori: Hästarna

Hemma ifrån stallet nu!
När jag först kom dit så valde jag att släppa honom på paddocken först. Det tog lång tid i dag, han ville inte komma in till mig på mitten (ärligt). Så det tog låång tid idag. Men han slickade sig om munnen och kom in till mig!  När jag satte mig på huk då så kom han och la mulen på min axel, älskade polle! ♥
Efter ca 2 timmar så red jag ett pass på ridbanan med. Tog 2 delat vanligt bett idag för att verkligen lösgöra honom. Mycket skänkelvikningar, öppna, sluta, volter med öppna och sluta osv. Det gick bra men inte super. Både hästen och jag hade en dålig dag idag....
 
Men jag slapp undan regnet för det mesta i alla fall, när jag släppte pojken på paddocken så regnade det ganska mycket men inte när jag red. Sen nu när jag kommit hem så vräker det ner regn... Typisk svensk sommar, jag är så trött på det..! Om typ 2 veckor börjar skolan igen.. BLÄÄÄ, orkar inte med skola! 
en liten bild från förra gången jag jobbade honom lös..

Mot stallet!

Kategori: Hästarna

Ska åka bort till stallet nu, berättar mer senare! :)
 

Sovmorgon!

Kategori: Allmänt

God morgon!
Kom inte hem förrän vid halv 1, 1 tiden, skulle ju bort och ge hästarna lite mat igår med så jag tog sovmorgon idag! Filmkvällen var awesome. Vi köpte massa chips, godis och läsk/cider! Sen kollade vi på I know who killed me med Lindsay Lohan. Den var asbra, en riktig psykfilm! Efter det gick vi ut i typ en timme och tog kort ;)
Snart ska jag äta frukost och sen blir det väl att åka bort till stallet :)
Hoppas ni får en bra dag!
 
Kram Hanna! 
 
 

Filmkväll!

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen, är på väg till en kompis för filmkväll med godis och andra godsaker! :) Ha en trevlig kväll! Kram Hanna

Chick-flick!

Kategori: Allmänt

 Ska kolla på en riktig tjej film i detta dåliga vädret! Det blir A Cinderella Story med underbara Lucy Hale! 

Dagens ridpass!

Kategori: Hästarna

Hej!
Klev som sagt var upp tidigt idag och åkte bort till gården och red. Kände direkt när jag satte mig på honom att han var jättefin idag. Min tränare sa: Han är som vilken gammal pleasure häst som helst! Åhh, jag är så glad för min älskade häst.
Bytte dock stångbett idag til ett tyngre, den har även en sån där snurrgrej som låter högt. Mitt förra hade det med men det lät inte så mycket när han snurrade på den. Så han hade kul idag, det blir ju roligare när det låter mer ;)
Vi gjorde många volter, avsaktningar osv. Gjorde även byten på 3 serpentin bågar, gick super! :)
Nu kommer western riding bli så mycket lättare när vi kan rena byten. Annars har vi saktat av i ett halvt steg och fattat ny galopp, men nu är vi på gång! 
Om det nu är möjligt att älska en häst mer än vad jag redan gör så älskar jag honom mer och mer för varje dag som går! 
Efter ridpasset städade jag sadelkammaren (det behövdes verkligen), städade stallet och oljade in min läder grimma och mina nya sporremmar så att jag kan ta på de imorgon! :)
 
C tävlingen som går nu om 2 veckor ska vi anmäla oss till Trail, Western Riding och Western Pleasure! Hoppas det går bra.. 
 
Jag hade ju en dålig dag för några dagar sedan, men idag är jag så positiv. Jag kände det direkt när jag steg upp idag. Jag är lycklig! (kan man vara något annat när man har världens bästa häst?) :)
ignorera min fot, skulle bara sträcka ut den lite... ;)

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Ska gå och lägga mig och läsa nu. Ska upp och rida tidigt imorgon..
Godnatt gott folk! 

Ridpasset!

Kategori: Hästarna

Överlag gick passet på banan jättebra! Vi gjorde många volter och små åttor för att böja igenom honom. Han har svårare för ett varv men min tränare hjälpte mig och tillslut gick det jättebra!
Gjorde mycket avsaktningar från trav till skritt trav till halt osv utan hand, så bara genom att sitta emot i sitsen. Gjorde även detta i galopp, gick inte super i början men tillslut gick det superbra! Han leker lite med mig när jag har stångbettet och han vet att jag bara har en hand liksom. Men när jag väl säger till att jag kan komma åt honom ändå så funkar det utmärkt! :)
I denna takten så är vi är fit for fight till tävlingen! 
En bild från en western riding förra året då vi tävlade på två händer och vanligt bett.
Det går bara bättre och bättre med min älskade häst! :) ♥

Sjöhäst!

Kategori: Hästarna

Hej!
Här är några bilder i från ridturen till sjön. Kommer mer info om hur det gick på paddocken osv senare! 
 
 

Tanken med dagens ridpass..

Kategori: Hästarna

Hej igen!
Tanken med dagens ridpass är att få honom att sägga under sig bra med bakbenen. Vi har jobbat upp detta under en lång period så det tar inte så lång tid för att få det resultatet på en lektion. Sen blir det mycket snäva svängar, slalom med litet mellanrum för att få honom att böja igenom sig! Ska även repetera bending, öppna och sluta. Öppna och sluta i alla gångarter. 
Ska även försöka ge mig på att träna lite byten igen, samt träna övergångar genom att inte ta i handen utan bara sitta till i sadeln. 
Men först ska vi ju rida en sväng ner till sjön och ta ett litet bad, eller ja, bad och bad men gå ut i vattnet i alla fall ;)
Kan inte NI berätta vad ni brukar göra ett vanligt ridpass på paddocken? Skulle vara jättekul att veta och få inspiration!
Kram Hanna!
 

Pooolen!

Kategori: Allmänt

Hej!
Det är inte super soligt ute men när solen väl kommer så blir det asballavarmt! :) Det tycker vi om! Så nu blir det poolen några timmar. Eller inte bada kanske men läsa eller leka med min älskade mac! 
Hoppas ni får en bra dag! Kommer att blogga mer senare :)
Kram, Hanna!
 

Följa John!

Kategori: Hästarna

Hade sovmorgon idag, gick ju och la mig vid 1 tiden.. Men vid halv 11 åkte jag bort till gården och jobbade hästen lös. Han tyckte det var jättekul, dessutom hade jag morötter i fickan ;)
Han var jätteduktig, följer mig vart jag än går, hoppar jag över ett par bommar som ligger på hög hoppar han precis efter mig, jag älskar min häst!
 

Släppte honom i en gräshage på gården nu så att han får beta tillsammans med våran lilla, hon är 4 år gammal. Han får vila nu, sen lite senare ska vi rida ner båda till sjön, efter det får det bli ett litet pass på banan inför tävlingen!
Kram Hanna! 

Movietime!

Kategori: Allmänt

Tänkte kolla på Burlesque med Cher och Christina Aguilera, den sänds just nu på viasat film drama! Någon som har sett den och vet om den är bra? :)

Myskväll med doggisarna!

Kategori: Allmänt

Det blev inget mys med pollen ikväll. Är ensam hemma med 3 hundar så jag bestämde mig för att stanna hemma, kolla på film, äta massa godsaker och mysa med hundarna! :) 
 
Puss, Hanna! 

:/

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag en dålig dag. Jag är ledsen. Ska försöka ta mig bort till stallet och gosa med min älskling, han är det bästa stödet ever! ♥
#lycka

Mobilinlägg!

Kategori: Allmänt

Har precis kört ner hästen till gården för att jag ska kunna ha tillgång till paddock osv. Bloggappen suger, går ju inte att ladda upp bilder... Så nu får det bli ett tråkigt bildlöst inlägg... Hörs sen! Kram Hanna!

God natt!

Kategori: Hästarna

Hej igen!
Var uppe på betet och hälsade på alla pollar igen. Alla mådde utmärkt och blev glada över en saltsten! Sitter
just nu i soffan och lyssnar på hög musik. Ska snart gå upp och lägga mig och läsa lite. Har börjat läsa alla Twilight böcker igen. Är inte beroende, inte alls...
Denna bilden på min fina pojk får avsluta inlägget! God natt! 
Kram Hanna♥
 

Throw your heart over the fence, and your horse will follow.

Kategori: Hästarna

SÖTVARNING!

Kategori: Hästarna

Kollar igenom "gamla" bilder på datan. Hittade denna på min nallebjörn när han hade väldigt mycket vinterpäls!  Detta var ändå inte när han var som värst! ;)
Asså seriöst kolla i nacken! hahah. det är min lilla nallebjörn det!
 
kolla lurvet!
 
Dessa är från denna sommaren, ganska stor skillnad? ;)
 
Kram Hanna 

Just nu!

Kategori: Allmänt

2 Augusti 2012

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag återigen tvungen att stiga upp vid 7 för att mata hästar och att sedan åka med mami och min tränare och klippa oss. Vi klipper oss hos en kompis som bor några mil bort. Ska försöka ta en bra bild på håret någon dag när jag orkar göra något åt det typ platta. Kom hem igen vid 1 tiden kanske, då åkte vi direkt till poolen och solade där. Sedan skulle ju såklart en kille kasta i mig i poolen, det var dock väldigt skönt, 25 grader! :) *tummen upp*
Tanken är att mamii och jag ska åka upp och rida lite senare ikväll. 
Vi hörs senare!
btw, följ mig gärna på instagram: Hannsiis 
Kram Hanna♥

Choklad, choklad!

Kategori: Allmänt

Har nyss kommit hem från min broders lägenhet. Den är skitfin! Jag mår typ illa av alla kakor och tårtbitar. Åt världens godaste tårta. Den är gjord av choklad, med extra tillsatt choklad. Eftersom jag inte gillar grädde och älskar choklad så är den som gjord för mig! 
Det är choklad glasyr, chokladmousse,chokladkaka (typ choklad sockerkaka), vit chokladmouse, chokladkaka igen och sen ett kex underst! Den är så sjukt good!! 

Coca Cola Vanilla!

Kategori: Allmänt

Hej igen!

Har precis lagat lite mat, nu är jag supermätt! Mamma köpte några coca cola vanilj till mig, hon vet precis vad jag behöver när jag är trött. :) 
mums! ♥

1 augusti 2012

Kategori: Hästarna

Juli månad gick fort, för fort. Om exakt tre veckor börjar jag skolan, gymnastiet... Usch, vill inte ens tänka på det. Som tur åkte jag upp till stallet vid 8 tiden idag så jag kom och tänka på något annat. Jag blir alltid så deprimerad när skolan närmar sig. Men min älskling fick mig på bättre tankar. 
Red ut en runda i skogen på en han och stångbett. Idag var han mycket mer sambetsvillig, han gjorde som jag sa. Igår svarade han inte på såna enkla saker som hoow (stopp) vilket jag gör genom att ta ner tyglarna vid manken och sitta emot i sadeln, han ville inte. Han lekte verkligen med mig...  Men idag skötte han sig utmärkt. Han flyttade sig lätt i sidled på vägen, öppna och sluta för att få honom att böja igenom sig och lyfta bakbenen, få igång bakpartiet helt enkelt!
Nu är vi i gång igen. Ska nog ta ner honom till gården och rida på paddocken några dagar nu i veckan eller i början på nästa! Försöka få kläm på bytena lite bättre och träna lite trail hade jag tänkt mig. Antagligen kommer jag leka med honom igen alltså släppa honom på banan och leka följa John osv. Just nu går inte bugningen framåt alls. Men det ska nog gå, hans mamma som min tränare äger är väldigt lättlärd och eftersom hans pappa var en cirkushäst antar jag att han var det med. Hoppas bara inte att det hoppade en generation.. Inom ridningen är han extremt lättlärd men kanske inte på såna här saker. 
Kanske inte bloggar mer idag, ska till min broder och fira honom och äta TÅRTA!! Kärlek!
Sitter i soffan och chillar i min älskade amerikanska flaggan onepiece!
Kram Hanna ♥